Včera jsem koupil v Holešovicích filet z halibuta a potřeboval jsem k němu ještě nějaké víno. Docela rád teď chodím do prodejny Global Wines na Smíchově, kde mně dobře poradí trochu svérázná paní.
K výběru „evropských“ ryzlinků, které jsem včera bral domů, mně paní doporučila ještě jeden poměrně exotický – ze Severní Ameriky.
Myslím, že to byl můj první ryzlink z této oblasti. Paní vybrala lahev z Chateau Ste Michelle a musím říct, že to byl dobrý tip. Je to příjemně výraznější kousek, ovocnější, s příjemným zbytkovým cukrem, který se pije tak nějak sám. Víno je, jak píše jeden ze zákazníků v hodnocení, oproti evropským ryzlinkům „tvrdší“. To je pravda, ale příjemným způsobem.
Popis z webu Global Wines
Chateau Ste Michelle Riesling
Senzorika
Svěží suché víno s vysokým extraktem a tóny sladkých citrusových plodů, broskví a hrušek, s jemným dotekem minerality v závěru.
Podrobnosti
Hrozny pocházejí z celého regionu Columbia Valley. Teplé a slunečné dny a chladné noci vytvářejí ideální podmínky ke vzniku intenzivního aroma vyzrálých hroznů. Každodenní Riesling pro osvěžení, posezení s přáteli nebo i jako doprovod různých pokrmů z ryb nebo kuřecího masa.
Ocenění: The Wine Spectator: 2009 – 89 bodů
Pokud tedy hledáte víno, které bude dobře pasovat ke grilované rybě, a chcete zkusit něco netradičního, pak bez obav sáhněte po tomto víně. A jak říkala paní prodavačka: „Ať slouží ve zdraví!“.
Žádné komentáře:
Okomentovat