Veronika
si asi musí myslet, že jsem občas nebezpečný. Především když se sám pohybuju v místech
s masem, vínem a jinými dobrotami. Při poslední návštěvě řeznictví jsem
neodolal a nakoupil k masu také jehněčí žebírka. Jehněčí žebra jsem
předtím nikdy nepekl.
Naštěstí
se z přípravy žeber vyklubala jedna z nejjednodušších večeří, kterou jsem snad
kdy připravoval. Žebra totiž stačí zbavit přebytečného tuku, naporcovat na
kusy, opepřit, osolit, posypat rozmarýnem a strčit na cca hodinu do trouby. Do
pekáče se ještě přidává trochu másla a vody. Pokud
nejste opravdu líní, můžete žebra občas obrátit.
Celý recept najdete třeba zde.
Obě
„ingredience“ – lehce aromatické jehněčí maso, resp. tuk z něj a silnější
červené víno s vyšší tříslovinou se skvěle doplňují. Zajímavé je, že
vlastně kombinujete „odpadní“ levnou surovinu s vínem z vyšší kategorie.
Výsledek je ovšem báječný.
Pokud
chcete udělat třeba své drahé polovičce radost skvělou večeří, tak tohle je
správná cesta. Ani na mě se Veronika nezlobila, že poměrně nesystematicky a
impulzivně nakupuju vše, co se mně pozdává.
Dobrou
chuť!
Související články
Žádné komentáře:
Okomentovat